Home › Padel › Wat is padel?

Wat is Padel?

Padel is een snel in populariteit groeiende racketsport die zich het best omschrijft als een combinatie van tennis en squash. Deze racketsport, al razend populair in Spanje en Zuid-Amerika, begint zich ook in Nederland snel te ontwikkelen en is momenteel de snelst groeiende sport. Je speelt het als dubbelteam op een veld van 20 x 10 meter dat is omgeven door een glazen wand en hekwerk. Je kunt zowel binnen als buiten terecht.

Waarom zou je aan padel beginnen als je ook kunt tennissen en squashen?


Padel heeft als sport veel voordelen en verenigt het beste van twee werelden.


  • Ten eerste is padel gemakkelijk te leren: de positionering van het racket ten opzichte van de bal luistert minder nauw dan bij besnaarde rackets, de opslag is onderhands en de bal blijft langer en makkelijker in het spel omdat de baan ommuurd is.
  • Ten tweede is padel is geschikt voor alle leeftijden en kan het door iedereen op zijn eigen niveau worden gespeeld. Ten derde is padel een teamsport: je speelt het met z’n tweeën. Zo leer je mensen kennen op de baan, of kan je samen met een vriend of vriendin aan de sport beginnen.
  • Tot slot is padel een spectaculaire sport: het is snel, er is veel actie, de bal blijft lang in het spel, het is een tactische sport en de techniek van de spelers op wereldniveau zal je versteld doen staan!

 

Op competitief en professioneel niveau is padel een zeer uitdagende, intensieve en tactische sport, waarbij je keer op keer het beste uit jezelf moet halen. Voor 'early adapters' die nu met de sport beginnen, brengt padel daarnaast een droom dichterbij: de beste in een sport zijn van het hele land.


Meedoen met...Padel-speler Marcel Boogaart
Zoals hierboven toegelicht, is de doelgroep van padel veel breder dan die van tennis en squash. Jong en oud, sportieve en minder sportieve mensen kunnen met plezier padel spelen en de installatie van padelbanen bij verenigingen zal nieuwe leden aantrekken.
Padel is tot slot een jonge en dynamische sport die als voorbeeld binnen een vernieuwend sportaanbod veel aandacht en interesse genereert.Hoogtepunten van de Sevilla Open 2016


In onderstaand filmpje zijn wat leuke acties te zien.
Ogenblik a.u.b. ...