Baan en Afhangreglement

Speeltijden

Senioren       

 • Op alle dagen van de week m.u.v. woensdagmiddag.

Junioren

 • Woensdag van 13.00 tot 19.00 uur voorrang op alle banen.
 • Overige dagen: tot 19.30 u op alle banen.
 • Junioren van 16 en 17 jaar tot 21.00 u, mits samen met een seniorlid.

Winterperiode (1/11 tot 1/4): na 1 november kan er niet meer met kunstlicht gespeeld worden. Na 1 december worden de netten op de banen 3, 4, 5 en 6 verwijderd. Bij vorst kan er niet meer op de banen 1 en 2 gespeeld worden. Bij goed weer zijn de banen vanaf 15 maart weer bespeelbaar.

Regels voor baangebruik en onderhoud

 1. Inhangen voor gebruik van een baan ​kan uitsluitend met ​een voor dit jaar geldige KNLTB ledenpas, geldig zomerlidpas of met een introducélabel.
 2. Inhangen is alleen mogelijk indien aanwezig op het tennispark.
 3. Singlespelers mogen worden bijgehangen.
 4. Een lesperiode geldt als een afhangperiode. Dus na een les eerst een rustperiode inlassen.
 5. Direct vóór een les kan er niet afgehangen worden.
 6. Afhangen kan niet:
  • Tijdens de competitie en toernooien;
  • Op de toss ochtend en avond (woensdag)
 7. Om te kunnen spelen is het verplicht om voor gravel geschikte tennisschoenen te dragen. Verkeerde tennisschoenen kunnen leiden tot blessures (uitglijden) en beschadiging van de banen (omploegen).
 8. Na afloop van het tennissen moet de gehele baan (van achtergaas tot net en 2 meter naast de baan) worden geveegd met het daarvoor bedoelde sleepnet. Slepen dient in steeds kleiner wordende cirkels naar het middelpunt van de baan te worden uitgevoerd. Na afloop van het vegen dient het sleepnet weer op de daarvoor aanwezige haken te worden gehangen

http://tcdedelte.nl/wp-content/uploads/2014/07/sleepinstructie-300x241.jpg 


Wanneer het gravel gaat stuiven dient de baan te worden besproeid.
Tijdens regen, bij gladheid na regen (glimmende banen) en bij plassen op de baan is het ten strengste verboden te banen te bespelen. Bij het verlaten van de baan tijdens regen mag de baan niet worden geveegd. Het is ten strengste verboden om plassen door middel van sponzen, prikken of vegen te proberen te verwijderen. Na regen zijn de banen pas weer bespeelbaar indien de banen helemaal droog, plas- en glimvrij zijn.
De banen mogen bij vorst en bij opdooi niet worden bespeeld. Afhankelijk van het weer kunnen de banen na nachtvorst na een paar uur weer bespeeld worden.
Verlichting dient zo efficiënt mogelijk te worden gebruikt. Dat wil zeggen dat er geen verlichting op banen wordt ontstoken als er op al verlichte banen gelegenheid is om te spelen. HLTC Bergvliet heeft een contract afgesloten waarbij het gebruik van de verlichting per branduur van de lampen wordt betaald.
Bij verzoek tot onderhoud dient de baan onmiddellijk te worden vrijgegeven voor dat onderhoud.

Spelen met introducés

Introduceren is alleen mogelijk bij lege banen. Per lid mag één persoon geïntroduceerd worden met een maximum van drie keer per seizoen. Per introducé betaalt men per keer 5 euro (aan de bar of bij afwezigheid van de bardienst in het koffiepotje). De introducé wordt ingehangen met een introducé kaartje (aan de bar verkrijgbaar na betaling). De betaling geeft geen rechten aan de introducé. Bij toenemende drukte verlaat de introducé de baan!!

In en om het clubgebouw

Fietsen en bromfietsen dienen op de daartoe bestemde ruimte (aan de zijde van de oefenkooi) netjes te worden weggezet.
Al het vuil en afval dient in de daarvoor bestemde afvalbakken te worden gedeponeerd.
Leden die het tennispark als laatste verlaten dienen te controleren of de deuren van het clubhuis zijn afgesloten. Tevens dient te worden gecontroleerd of de kussens van de loungebanken binnen liggen en of de parasols zijn neergehaald.
Aanwijzingen van bestuurs- en commissieleden die betrekking hebben op gedrag op en rond de banen dienen onverwijld te worden opgevolgd. Het misdragen met betrekking tot dit baanreglement kan leiden tot een speelverbod en een eventuele andere door het bestuur te bepalen sanctie.


Nieuws

-- Geen vermeldingen --

Activiteiten

Alle sportieve activiteiten die door het jaar voor en door onze leden worden georganiseerd


2.ORANGE Bergvliet clubsponsor

Vanaf 2015 is 2.Orange B.V. de nieuwe clubsponsor.

2.Orange is een onafhankelijke leverancier op het vlak van visuele- en audiovisuele communicatie- en presentatiemiddelen van A tot Z. Denkt u aan narrowcasting (planbare informatiemonitoren), vergaderruimte inrichting, spraaksystemen, videoconferencing- en streaming oplossingen en domotica invulling.

Door middel van de juiste combinatie van advies, producten, installatie en service beogen de ervaren adviseurs vanuit het kantoor te Moordrecht een lange termijn en een one-stop-shop samenwerking te bewerkstelligen.

De organisatie richt zich op het MKB en MKB+. 2.Orange bedient heel Nederland en daarbuiten vanuit het hoofdkantoor in Moordrecht (Gouwepark) waar tevens het kenniscentrum en de hypermoderne showroom is gevestigd.

De missie van 2.Orange is groot te worden door ‘klein’ te blijven. Het streven is om altijd eerste klas dienstverlening op maat te leveren. Dat realiseren zij door een gedegen inventarisatie bij de opdrachtgevers te koppelen aan onze partners die inspelen op de klantbehoeften van vandaag.

Voor meer informatie kunt u kijken op 2.Orange of bellen naar 010-8200306.Ogenblik a.u.b. ...